In het hart van Brussel, worden ambacht en industrie verenigd in een gedurfde conserverie. Die tot in het heden smaak van weleer transformeert in moderne conserven. Lokaal in een bokaal is hun slogan. Ook al is een deel van de grondstoffen niet van Belgische origine. Ze zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd door het team. De grondstoffen zijn biologisch en worden zo dicht mogelijk bij de producent aangekocht. Bij Pipaillon ontmoeten grondstoffen, het Belgische vakmanschap met als resultaat de meest aangename en verrassende recepten voor jong en oud.


De chutneys

Rhubarbapapa

Rabarberchutney – 210 gr.

Miss Rabarber is een ster. Ze verdiende gewoon haar eigen chutney, voor haar is het altijd lente! Wij hebben er enkel nog ons talent, zongedroogde rozijnen en kruiden aan toegevoegd.

Highway to Plum

Pruimen chutney – 210 gr.

Met de pruim komt ook de herfst, de tijd van de verwarmende maaltijden, de terugkeer naar onze cocon. Met gevogelte, wit vlees, een terrine, kaas of een broodje. Allemaal op het goede spoor met deze chutney, héél pruim, héél zacht.

De tapenades

Green Days

Groene olijventapenade – 180 gr.

Verrassend zacht én pittig. Gemaakt met groene olijven van het eiland Evia en olijfolie van onze Griekse vriendin Alexandra, met amandelen en kappertjes uit Sicilië… Voor bij het aperitief, om op toastjes te smeren of om broodjes nog lekkerder te maken. Green Days kun je ook bij groenten doen, bijvoorbeeld op gegrilde courgettes of op asperges.

De essentials

Caper Town

Gezouten kappertjes uit Salina – 195 gr.

Geoogst op Salina, een van de Eolische eilanden in Sicilië, zijn de kappertjes van Salina de basis van onze overheerlijke tapenades. Verrukkelijk bij om het even welke vis of pasta en natuurlijk ook bij vistartaar of in de typische filet americain!