Neem je bekende favoriete koekjes, meng ze met een beetje passie van een Brusselse onderneming die artisanale, smaakvolle en toegankelijke Glutenvrije koekjes  maakt. Generous, staat ook voor sociaal en ecologisch engagement. De verpakking wordt verzorgt door een tiental personen met een beperking. Er is ook geen afval want de gebroken koekjes worden uitgedeeld om lokale verenigingen te steunen of opgewaardeerd door andere partners.

Charlotte Chocolat

 Charlotte Chocolat heeft een geheugen als een zeef. Dat is vervelend, want alleen zij kent het recept voor die heerlijke koekjes die ze bakt. Op een dag ontdekte ze hoe chocolade behalve het humeur ook het geheugen stimuleert. Sindsdien stopt ze kleine brokjes chocolade in haar koekjes, zodat zij en iedereen er kan van blijven genieten. Of er nu echt zoveel brokjes chocolade nodig waren, dat laten we in het midden.

INGREDIËNTEN: boter (melk), rietsuiker, boekweitmeel, aardappelzetmeel, tapiocameel, chocolade, hazelnoten, cacaopoeder, fleur de sel, vanille, verdikkingsmiddel: xanthaangom, rijsmiddel: natriumbicarbonaat.

Al onze ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 2071Kj/497Kcal;  Vetstoffen 30g, waarvan verzadigde 18g; Koolhydraten 48g, waarvan suikers 22g; Eiwitten 5.7g; Zout: 0.6g.

ALLERGENEN: kan sporen van eieren bevatten. Bevat melk en hazelnoten.

Nicole Noisette

Iedereen valt voor de mooie amandelogen van Nicole Noisette en voor haar prachtige stem, zo met een klein kraakje erin. Ze heeft zo’n sterke vingers van het kneden van het deeg dat ze een walnoot kan kraken tussen haar duim en wijsvinger. Dat schrikt heel wat mannen af, maar van zodra ze haar koekjes bovenhaalt, zijn ze weer gerustgesteld. Iemand die zo lief is voor je smaakpapillen, kan nooit echt gevaarlijk zijn.

INGREDIËNTEN : rietsuiker, hazelnoten, eiwit (vrije uitloop), aardappelzetmeel.

Al onze ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 1672Kj/398Kcal; Vetstoffen 14g, waarvan verzadigde 1g; Koolhydraten 63g, waarvan suikers 51g; Eiwitten 4.7g; Zout: 0.08g.

ALLERGENEN: Bevat hazelnoten en eieren.

Stella Stracciatella

Haar mediterraans temperament maakte van Stella geen gemakkelijk kind. Als ze boos werd schuilde iedereen achter een kast of een tafel, want ze sloeg alles binnen handbereik aan diggelen. Op een keer vond ze enkel een reep chocolade om te vermorzelen. De stukken vlogen in het rond, maar van zodra ze zo’n klein brokstukje proefde, kalmeerde ze … en werd ze lief. Haar moeder begon meteen koekjes te bakken vol chocoladestukjes, en dat is het recept dat Stella vandaag nog steeds genereus doet glimlachen. Maar o wee als ze op zijn.

INGREDIËNTEN : aardappelzetmeel, boter (melk), rietsuiker, eieren (vrije uitloop), tapiocameel, melkchocolade (suiker, cacaoboter, volle melkpoeder, cacaomassa (38%), vanille) 9.8%, pure chocolade (cacaomassa (72%), suiker, cacaoboter, vanille) 4.9%, vanille in poeder. Al onze ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 1705Kj/407Kcal; Vetstoffen 20g, waarvan verzadigde 13g; Koolhydraten 53g, waarvan suikers 23g; Eiwitten 3.2g; Zout: 0.1g.

ALLERGENEN: Kan sporen van hazelnoten bevatten. Bevat melk en eieren.

Sylvain speculoos

Als je aan iemand van de familie Speculoos vraagt hoe laat het is, krijg je een horloge. Verjaardagsfeestjes van een Speculoos zijn erg populair, want iedereen komt binnen met een klein cadeautje en gaat buiten met een groot. Die generositeit vind je terug in de smaak van hun legendarische koekjes. In hun stamboom komt de naam voor van een zekere Nicolas del Speculas, een Spanjaard die later Heilig werd verklaard. Toeval? 

INGREDIËNTEN : boekweitmeel, rietsuiker, boter (melk), aardappelzetmeel, eieren, melk, kruiden. Rijsmiddelen: natriumbicarbonaat, ammoniumbicarbonaat.

Al onze ingrediënten zijn afkomstig uit de biologische landbouw.

VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 425Kcal/1784Kj; Vetstoffen 18g, waarvan verzadigde 11g; Koolhydraten 55g, waarvan suikers 27g; Eiwitten 8.6g; Zout: 0.2g.

ALLERGENEN: bevat eieren en melk. Kan sporen van hazelnoten bevatten. 

MEELMIX VOOR GEBAK

Op school mixte Claudine Cuisine alles door elkaar. Ze dacht dat de vikings de eerste mensen op de maan waren en dat algebra vooral op de zeebodem groeide. Ze kon toen nog niet weten dat ze een uitzonderlijke gave had. Pas jaren later ontdekte ze hoe ze in de keuken instinctief al de heerlijkste ingrediënten steeds in de ideale verhoudingen door elkaar gooide, met alle magische gevolgen vandien. Zo’n talent voor verhoudingen, zelfs haar oude wiskundeleraar krijgt er niet genoeg van.

INGREDIËNTEN: maïsmeel*, rijstmeel*, maiszetmeel*, tapiocazetmeel*, natuurlijk vanillearoma. Zuurteregelaar : wijnsteen. Rijsmiddel : natriumbicarbonaat. * Afkomstig uit de biologische landbouw. Koel en droog bewaren.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 359Kcal/1523Kj; Eiwitten 3.6g; Vetstoffen 0.75g, waarvan verzadigde vetstoffen 0.19g; Koolhydraten 83.63g, waarvan suikers 0.45g; Zout 0g.

MEELMIX VOOR TAARTBODEM

Op school mixte Claudine Cuisine alles door elkaar. Ze dacht dat de vikings de eerste mensen op de maan waren en dat algebra vooral op de zeebodem groeide. Ze kon toen nog niet weten dat ze een uitzonderlijke gave had. Pas jaren later ontdekte ze hoe ze in de keuken instinctief al de heerlijkste ingrediënten steeds in de ideale verhoudingen door elkaar gooide, met alle magische gevolgen vandien. Zo’n talent voor verhoudingen, zelfs haar oude wiskundeleraar krijgt er niet genoeg van.

INGREDIËNTEN: boekweitmeel*, rijstroom*, tapiocazetmeel*, maïsmeel*. Verdikkingsmiddel : xanthaangom. *Afkomstig uit de biologische landbouw. Koel en droog bewaren.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 353Kcal/1498Kj; Eiwitten 4.8g; Vetstoffen 1.15g, waarvan verzadigde vetstoffen 0.39g; Koolhydraten 79.74g, waarvan suikers 0.46g; Zout 0g.

MEELMIX VOOR BOEKWEITBROOD

Op school mixte Claudine Cuisine alles door elkaar. Ze dacht dat de vikings de eerste mensen op de maan waren en dat algebra vooral op de zeebodem groeide. Ze kon toen nog niet weten dat ze een uitzonderlijke gave had. Pas jaren later ontdekte ze hoe ze in de keuken instinctief al de heerlijkste ingrediënten steeds in de ideale verhoudingen door elkaar gooide, met alle magische gevolgen vandien. Zo’n talent voor verhoudingen, zelfs haar oude wiskundeleraar krijgt er niet genoeg van.

INGREDIËNTEN : boekweitmeel*, rijstmeel*, tapiocazetmeel*, suiker*, zout. Verdikkingsmiddel : xanthaangom. Rijsmiddel : natriumbicarbonaat. Zuurteregelaar : wijnsteen. *Afkomstig uit de biologische landbouw. Koel en droog bewaren.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 347Kcal/1474Kj; Eiwitten 4.7g; Vetstoffen 1.13g, waarvan verzadigde vetstoffen 0.41g; Koolhydraten 78.6g, waarvan suikers 2.43g; Zout 1g.

MEELMIX VOOR WIT BROOD

Op school mixte Claudine Cuisine alles door elkaar. Ze dacht dat de vikings de eerste mensen op de maan waren en dat algebra vooral op de zeebodem groeide. Ze kon toen nog niet weten dat ze een uitzonderlijke gave had. Pas jaren later ontdekte ze hoe ze in de keuken instinctief al de heerlijkste ingrediënten steeds in de ideale verhoudingen door elkaar gooide, met alle magische gevolgen vandien. Zo’n talent voor verhoudingen, zelfs haar oude wiskundeleraar krijgt er niet genoeg van.

INGREDIËNTEN : boekweitmeel*, maïszetmeel*, rijstmeel*, tapiocazetmeel*, suiker*, zout. Verdikkingsmiddel : xanthaangom. Rijsmiddel : natriumbicarbonaat. Zuurteregelaar : wijnsteen. *Afkomstig uit de biologische landbouw. Koel en droog bewaren.

GEMIDDELDE VOEDINGSWAARDEN/100G: Energie 347Kcal/1474Kj; Eiwitten 4.7g; Vetstoffen 1.13g, waarvan verzadigde vetstoffen 0.41g; Koolhydraten 78.6g, waarvan suikers 2.43g; Zout 1g.