In het hart van Brussel, worden ambacht en industrie verenigd in een gedurfde conserverie. Die tot in het heden smaak van weleer transformeert in moderne conserven. Lokaal in een bokaal is hun slogan. Ook al is een deel van de grondstoffen niet van Belgische origine. Ze zijn allemaal zorgvuldig geselecteerd door het team. De grondstoffen zijn biologisch en worden zo dicht mogelijk bij de producent aangekocht. Bij Pipaillon ontmoeten grondstoffen, het Belgische vakmanschap met als resultaat de meest aangename en verrassende recepten voor jong en oud.


De Confituren

Rhubarbra Streisand

Rabarberconfituur – 200 gr.

Een stem als een klok! Geen lente zonder rabarber. Warme herinneringen die we koesteren, the sound of music uit onze kindertijd… puur geluk.

 

Dancing Quince

Marmelade van kweeperen met peperkoekkruiden 220 gr.

Een marmelade van kweeperen van bij ons (Hannut) met kruiden die helemaal tot hun recht komen. Als dessert, met yoghurt, kwark, vanille-ijs, schapen- of geitenkaas, met paté. Of ook nog, op de boterham. Gewoonweg goddelijk.

Dark Side of the Spoon

Pruimenjam met chai en yuzucitroen – 220 gr.

Een subtiel eerbetoon aan Pink Floyd, rode pruimen, echte chaï zoals in India, yuzu citroenen en pruimen in een totaal ander jasje. Op brood met gezouten boter, ‘s ochtends met yoghurt, bij een dessert of als een flinterdun laagje op een zelfgebakken taart … met pruimen.

Paint it Black

Braambessenconfituur – 200 gr.

De braam is wild, héél wild zelfs, Je moet ze vrij laten, met stukjes en boordevol smaak. Wees lief, en ze geeft honderd keer meer terug, zo laat ze zich wel temmen. Zwart, diep, een klassieker, net zoals de Stones.